Theater

Heb jij ze wel alle vijf? bracht het verhaal van Chelsea, een meisje met een gouden zangstem, maar vooral veel problemen. Opgegroeid met een alleenstaande, zieke moeder en enkele jongere broertjes, was ze een slachtoffer van generatie- en kansarmoede. Haar door het CLB vastgestelde maar wegens geldgebrek nooit opgevolgde dyscalculie leverde haar in combinatie met de andere problemen thuis een watervalcarrière op in het onderwijs. Op een moment dat haar volwassen leven nog moest beginnen was Chelsea alle hoop en illusies kwijt.
Dan ontmoette ze Yassim. Kind van perfect geïntegreerde en in het leven geslaagde migranten. Onverwacht, doordat de zaak van zijn ouders bezweek temidden de economische crisis, werd ook Yassim geconfronteerd met armoede. Als ‘nieuwe arme’, met nog heel wat goede contacten om zich heen, behield Yassim wél nog alle hoop.
Wanneer op TV Sean Dhondt de nieuwe talentenjacht Heb jij ze wel alle vijf? lanceerde was Yassim dan ook overtuigd dat Chelsea die met haar gouden stem kon en zou winnen…
Natuurlijk lukte dat niet, omdat de maatschappij – en de showwereld al helemaal – andere prioriteiten stelt.

Heb jij ze wel alle vijf? liep van najaar 2013 – première in het bijzijn van hare Koninklijke Hoogheid Koningin Mathilde – tot juni 2016 en wist zowat 25.000 jongeren te begeesteren tijdens een 120-tal opvoeringen.
Tijdens de speelperiode van Heb jij ze wel alle vijf? rondden de jeugdtheaterproducties van het duo Hendrickx/Dobbeleers de best wel indrukwekkende kaap van meer dan 1.000 jeugdtheatervoorstellingen. Waardoor in totaal meer dan 200.000 jongeren minstens één van hun producties te zijn kreeg van 2003 tot halfweg 2016.